Enciklopedia Galaktika
Advertisement
==Cselekmény==
Gfk borito aholnap.jpg
Cím A holnap tegnapja
Eredeti cím All’ Tomorrow’s Parties
Műfaj Regény
Szerző William Gibson
Ciklus Híd trilógia (3.rész)
Eredeti megjelenés 1999
Magyar megjelenés 2005
Fordító Pék Zoltán
Kiadó Metropolis Media
Sorozat Galaktika Fantasztikus Könyvek
ISBN 963 86936 2 2

Bár Colin Laney egy papí­rdobozban él, hatalmában áll megváltoztatni a világot.

Hála egy fiatal korában szedett kí­sérleti gyógyszernek, képes meglátni a bolygót átfogó komputeres hálózat gigászi adatfolyamainak csomópontjait. Ezek a csomópontok a történelem olyan ritka, de jelentős eseményei, melyek örökre megváltoztatják a társadalmat, noha megtörténésükkor erre senki nem számí­t.

Colin nem biztos benne, mi fog történni, amikor a világ elér a következő csomóponthoz, de tudja, valami nagy durranás lesz. És azt is tudja, hogy a San Franciscó-i Bay Bridge-en fog bekövetkezni, amely egyfajta Soho-szerű nyomornegyedként funkcionál, mióta egy földrengés a közlekedés számára járhatatlanná tette.

Segí­tőtársaiból Colin csapatot szervez, és akcióba lendül, mert birtokában van a kulcsnak, mely megakadályozhatja, hogy egy milliárdos a csomópontot követően átvegye az uralmat az egész világ fölött.

Galaktika bolt

Háttér[]

Gibson 1993-ban kezdett bele a Híd-trilógiába, amely húsz évvel a Neurománc világa előtt játszódik. A környezet még nem annyira ellenséges, ám már jól körvonalazódnak a későbbi elemek. A trilógia első kötete a Virtuálfény (1993), ezt követi az Idoru (1996), és ciklust A holnap tegnapja (1999) zárja.

Advertisement