Enciklopedia Galaktika
Advertisement

Cselekmény[]

Battleroyale.jpg
Cím Battle Royale
Eredeti cím Battle Royale
Műfaj Regény
Szerző Takami Kósun
Eredeti megjelenés 1999
Magyar megjelenés 2006
Fordító Mayer Ingrid
Kiadó Ulpius-ház
Sorozat
ISBN 9639602612

Egy alternatív valóságban, az ezredforduló totalitárius Nagy Kelet-ázsiai Köztársaságban egy program keretében minden évben kiválasztanak egy középiskolai osztályt. Az osztály diákjait titokban egy elzárt helyre - egy szigetre vagy körbezárt területre - viszik. Itt a program keretében minden diák kap egy fegyvert - az UZI-tól a bambuszrúdig - egy kis csomagot élelemmel és hasonlókkal, nyakára tesznek egy nyomkövető szerkezetet, majd szabadon eresztik a területen. A cél: az a diák győz, aki utoljára életben marad. A diákok ugyan megpróbálhatnak szervezkedni, de az időkorlát és a nyakukban hordott bomba miatt hamarosan megindul az öldöklés. A regényben egy ilyen programba kapcsolódunk be.

A főhős, Nanahara Suja mindenáron meg akar szökni a program helyszínéül szolgáló szigetről, azonban pár diák belemegy a játékba, így ez nehezebb lesz számára, mint gondolta. Terve megvalósításában segítségére van Kavada Sóga, aki feltűnően jól bánik a fegyverekkel és jól alkalmazkodik a helyzethez, és a kissé gyámoltalan lány, Nakagava Norikó.

A könyvben egy iskolás osztály belső világa tárul fel titkolt szerelmekkel, elfojtott sérelmekkel és magával a megfoghatatlan gyűlölettel és gyilkolási vággyal.

Advertisement