Enciklopedia Galaktika
Advertisement

A Galaxis útikalauz stopposoknak szerzője.

Gyermekkor[]

1952. március 11-én született Cambridge-ben. Apja Christopher Douglas Adams, anyja Janet Adams. Testvére Susan Adams. Szülei 1957-ben elváltak. Apai ágról 1 (Heather), anyairól 2 féltestvére (Jane és James Thrift) született. Brentwoodban végezte az elemi iskolát, ahol már hamar megmutatkozott írói tehetsége. Néhány korai írása megjelent az iskolában, mint például egy beszámoló az iskolai fotósklubról.

Írói munkássága[]

Néhány korai munkája megjelent a Footloights Revue-ben, a BBC2 televízióban, 1974-ben. Itt figyelt fel Adams-re Graham Chapman, a Monty Piton tagja. Rövid írói együttműködésbe kezdtek. Douglas még a Gyallog Galopp című filmhez is hozzájárult egy rövid jelenettel.

Mivel nehezen tudott pénzt csinálni vicceiből és történeteiből, sokfajta, különleges munkát vállalt. Volt korházi mindenes, istálló építő / csirkeól takarító, és biztonsági őr is. 

A galaxis Útikalaúz első sikeres rádiós sorozata után, megtették a BBC producerévé. Hat hónap után feladta az állást, mikor a Ki vagy, Doki?-n kezdett dolgozni.

Híresebb művei[]

  • Dirk Gently történetek 
Advertisement