Enciklopedia Galaktika
Advertisement

Cselekmény[]

Gfk borito genszimfonia.jpg
Cím Génszimfónia
Eredeti cím The Children Star
Műfaj Regény
Szerző Joan Slonczewski
Ciklus Elysium 3.
Eredeti megjelenés 1998
Magyar megjelenés 2006
Fordító Kollárik Péter
Kiadó Metropolis Media
Sorozat Galaktika Fantasztikus Könyvek
ISBN 963 86936 1 4

A hely- és táplálékszűkébe került emberiség szétrajzott a világűrbe, és kolóniákat hozott létre valamennyi olyan bolygón, ami csak kicsit is lakhatónak tűnt.

A Prokarion ebből a szempontból nem volt éppen ideális, hiszen mérgező volt a légköre csakúgy, mint a teljes élővilága. A szükség azonban nagy úr, és a szorongatott helyzetben segí­tségül hí­vták a modern genetikát. Csak néhány apróbb módosí­tás kellett, és az ember alkalmassá vált a prokarioni viszonyok elviselésére. Azóta két külön telep is létesült a bolygón, árvákat gondozó szerzeteseké, valamint a bolygó páratlan ökológiáját vizsgáló tudósoké.

A mesterséges intelligenciák hathatós közreműködésével dolgozó kutatók valami titok nyomára bukkantak, egy mitikus, magasabb rendű értelem keze munkájára a különös helyi élővilág kialakulásában, de elméleteik bizonyí­tására talán már nem marad idejük.

Döntés született a kolonizáció felgyorsí­tásáról, ami a Prokarion földiesí­tését jelenti. Pótolhatatlan kincsek vesznek el, ha nem sikerül időben megtalálni a „rejtett urakat”.

Galaktika bolt

Advertisement