Enciklopedia Galaktika
Advertisement

1942-ben született Telekpusztán, Fülöpszállás közelében, de családja nem sokkal születése után Budapestre költözött. Villamosmérnöki diplomát szerzett, és az Országos Villamostávvezeték Vállalatnál (OVIT) helyezkedett el.

14 esztendős korában már utopisztikus témájú iskolai dolgozatot írt, de a tudományos-fantasztikus irodalommal komolyabban csak a ’70-es évek elején kezdett foglalkozni. Első ilyen elbeszélése, a „Fehér kör” 1977-ben jelent meg a Galaktika antológia 27. számában. A Kuczka Péter által vezetett szerkesztőség támogatásával 1982-ben napvilágot látott egy fél novelláskötete, a Kétszemélyes világ is a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatában.

Ezt követően látszólag hosszú időre elhallgatott, de persze továbbra is alkotott, csak a publikációk maradtak el szinte teljesen. Végül az ezredfordulón lépett ismét a porondra, előbb egy hazai szerzőket „újrafelfedező” reprezentatív antológia, Az idő hídján lapjain, majd az Átjáró magazinban, ezt követően pedig a feltámadó Galaktikában. „Álomutazás – elérhető áron!” című elbeszélése 2003-ban elnyerte a Zsoldos Péter-díjat. Egy internetes megmérettetésen ugyanezen évben egy másik írása, „A mi konzolunk” közönségdíjas lett (később nyomtatásban a Galaktika 183. számában jelent meg).

Közben éveken keresztül dolgozott első regényén, amely először filmforgatókönyv formájában született meg, és fokozatosan alakult át szépprózává. Összeállt egy második (másfeledik?) novelláskötet anyaga is, részben már megjelent, részben eddig még publikálatlan írásokból. Az időközben főállásából nyugdíjba vonult szerző a jövőben remélhetőleg mind több idejét szenteli az alkotásnak.

Advertisement