Enciklopedia Galaktika
Advertisement

Cselekmény[]

Majipoor-b1-webre.jpg

Cím Majipoor krónikái
Eredeti cím Majipoor Chronicles
Műfaj Regény
Szerző Robert Silverberg
Eredeti megjelenés 1982
Magyar megjelenés 2009
Fordító Juhász Viktor
Kiadó Metropolis Media
Sorozat Galaktika Fantasztikus Könyvek
ISBN 978-963-9828-41-4

A Labirintus Majipoor gigászi bolygójának bürokratikus szíve, egy spirálformában mélységbe tekeredő folyosórendszer. Innen felügyeli az álarcos hivatalnokokat minden egykori Napkirály, és itt él Hissune, a volt utcagyerek, aki a trónra segítette Lord Valentine-t. Amikor megindul felfelé a hivatali ranglétrán, első lépésként évtizedekig unalmas feljegyzéseket kéne csak katalogizálnia a végtelen folyosókon. Még szerencse, hogy a közelben található a Lélektároló, ahol Majipoor utóbbi kilencezer évéből raktározzák több milliárd alattvaló önkéntes léleklenyomatát. Hissune pedig unatkozik, ezért hamis papírokkal rendszeresen besurran, kikér néhány lélekkapszulát, és elmerül a történelem egy-egy jelentős vagy jelentéktelen szereplőjének életében. Szeme előtt lassan roppant mozaik ölt formát e gigantikus bolygó évezredeiről, melynek alakjai mégis egytől egyig érző, hús-vér személyek.

Az SF Nagymestere grandiózus tablót fest a fantasztikus irodalom legjobban kidolgozott idegen világáról a Hugo-díjra is jelölt Majipoor-sorozat második kötetében.

„Csoda csodát követ… elképesztő ez a könyv.” – Los Angeles Times

„Majipoor talán Silverberg legkáprázatosabb írói teremtménye, és egészen biztosan a modern SF legalaposabban kimunkált világa.” – Booklist

„Ha szereti az egzotikus, Ezeregyéjszaka-szerű történeteket, ez az önnek való könyv.” – Washington Post Book World

Galaktika bolt

Advertisement